Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Mladík z Nové Vsi usedl po deseti pivech za volant a skončil v plotě

112
17. 07. 2019 | 17:56

V pátek 13. července kolem 21. hodiny vyjeli dopravní policisté k havárii osobního vozidla značky Škoda Felicia do Nové Vsi nad Nisou. Na místě pak zjistili, že 26letý řidič v mírné pravotočivé zatáčce neudržel auto na silnici a naboural do plotu rodinného domu.

nehoda plot
Foto: PČR

Kromě toho, že jel příliš rychle, byl navíc pod vlivem alkoholu, a to ne zrovna málo. Potom, co do kontrolního přístroje nadýchal 2,43 promile alkoholu, přiznal se policistům, že před jízdou vypil deset jedenáctistupňových piv.

To, že v tak silné opilosti skončil s autem "jenom" v plotě, je  pro všechny velké štěstí . V tomto stavu mohl ublížit nejen sobě, ale i dalším účastníkům silničního provozu. Policisté mu proto na místě zadrželi řidičský průkaz a následně mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Řidiči, pokud máte před jízdou velkou žízeň, dejte si raději deset piv nealkoholických ! Tím neublížíte ani sobě a ani nikomu jinému.

PČR/Ivana Baláková