Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Motorkáře odvezl vrtulník, při jiné nehodě řidička stahovala okénko a vjela do protisměru

112
28. 06. 2019 | 12:41

Dnes krátce před polednem přijali policisté na lince 158 informaci o střetu osobního vozidla s motocyklistou na silnici první třídy číslo 10 v Desné v ulici Krkonošská. Motocyklista dle předběžných informací při dopravní nehodě utrpěl těžké zranění a byl transportován na traumacentrum liberecké nemocnice.

skřivánčí
Foto: PČR

Řidička během stahování okénka vjela do protisměru, narazila do protijedoucího vozidla

Včera ráno v sedm hodin se stala dopravní nehoda v Jablonci nad Nisou v ulici Skřivánčí.  Řidička s vozidlem Škoda Octavia jela ve směru Od Žižkova Vrchu do centra města, kde na rovném úseku silnice se plně nevěnovala řízení – údajně stahovala okénko, přičemž se dívala na panel ovládání na levých dveřích. V tomto okamžiku vyjela více vlevo až do protisměru, kde se střetla s protijedoucí řidičkou ve vozidle Suzuki Swift. Ke zranění osob naštěstí nedošlo a předběžná výše způsobené škody činí částku 160.000,- Kč. Alkohol policisté u obou řidiček vyloučili provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou věc vyřídili na místě jako dopravní nehodu s projednáním a řidičce, který ji zavinila, udělili blokovou pokutu.

Řidič, který nestačil dobrzdit a narazil do před ním jedoucího vozu, řídil pod vlivem

Tento týden ve středu se stala ráno krátce před osmou hodinou dopravní nehoda v Jablonci nad Nisou v ulici Pražská. Řidička s vozidlem Peugeot Partner jela v klesání ve směru na centrum města, kde byla nucena v koloně vozidel vlivem situace vyvolané silničním provozem zastavit. Na toto ovšem nestačil reagovat řidič jedoucí za ní s vozem Toyota Proace a zezadu do peugeotu narazil. U řidičky peugeotu policisté alkohol vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Ovšem u řidiče druhého vozu již v dechu naměřili hodnotu alkoholu 0,49 promile. Ten s naměřenou hodnotou souhlasil a lékařské vyšetření spojené s odběrem krve již nežádal. Vzhledem k těmto skutečnostem mu policisté na místě zadrželi řidičský průkaz. Ke zranění osob naštěstí nedošlo a předběžná výše způsobené škody činí částku 15.000,- Kč.

Řidič fordu se vyhýbal srně a převrátil auto na střechu

V úterý kolem 19. hodiny projížděl řidič osobního vozidla tovární značky Ford Fokus od Doks na Hradčany, když mu v zatáčce náhle vběhla do jízdní dráhy srna. Ve snaze vyhnout se přímému střetu s ní strhnul volant prudce doleva a ve smyku vyjel mimo silnici, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Nebezpečně vyhlížející nehoda si jako zázrakem nevyžádala žádné zranění. Na vozidle při ní vznikla škoda za 82 000 korun. Protože je opakování matka moudrosti, připomínáme řidičům "návod", jak se zachovat, pokud je střet se zvěří nevyhnutelný. Dopravní experti radí následující postup. Začněte prudce brzdit, držte pevně volant a udržujte směr jízdy, jinak vám hrozí srážka se stromem nebo s protijedoucím vozidlem.

Připojujeme i několik  preventivních rad pro situaci, kdy přímý střet se zvěří ještě bezprostředně nehrozí  :
Řidiči respektujte dopravní značení, zejména výstražnou značku "Pozor zvěř!", snižte rychlost vozidla na rizikových místech, kontrolujte obě strany silnice, dodržujte mezi vozidly bezpečnou vzdálenost a při zpozorování zvířete zpomalte, ztlumte větla a trubte.