Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Muž inkasoval za opravu bytu, práci neodvedl. Žena si chtěla spodní prádlo odnést v dekoltu

112
01. 10. 2023 | 16:54

V uplynulých dnech českolipští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu zpronevěry, které se dopustil 49letý muž. Ten si v roce 2020 převzal od poškozeného částku 400 tisíc korun na realizaci rekonstrukce bytu, kterou slíbil do dvou let dokončit.

klíčeHodně
ilustrační foto

Po vzájemné dohodě a převzetí celého finančního obnosu za domluvenou práci, se pustil o víkendových dnech do rekonstrukce. Začal podlahou, elektrikou, osvětlením, odpadem, připravil stropní konstrukci a tím skončil. Hodnota dosud odvedené práce je 150 000 korun. Další potřebné v bytě již neprovedl a zbylou část finanční hotovosti, kterou na práci dostal, nevrátil. Za spáchání trestného činu zpronevěry muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Spodní prádlo ukryla za dekolt a odešla bez zaplacení

V uplynulých dnech policisté z Obvodního oddělení v Liberci ve zkráceném přípravném řízení sdělili 24leté ženě podezření ze spáchání trestného činu krádeže, kterého se dopustila 23. září.  V odpoledních hodinách v jedné z prodejen oblečení obchodního centra v Liberci, si žena ve zkušební kabince ukryla za svůj dekolt část spodního prádla tzv. body, ze kterého odstranila část bezpečnostních prvků a poté odešla přes pokladní zónu bez zaplacení.

Prozradila ji bezpečnostní brána obchodu, která spustila alarm.  Přivolaní policisté následně zjistili, že tento incident krádeže není u mladé ženy ojedinělý. Ke svému jednání uvedla, že kus odcizeného spodního prádla měla pro svou kamarádku.  To zpět do prodeje vráceno nebylo a obchodu vznikla škoda ve výši 299 korun. Podezřelé 24leté ženě za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť v uplynulých třech letech již byla za takový čin pravomocně odsouzena rozsudkem Okresního soudu v Děčíně.

PČR/Klára Jeníčková