Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Muž, který se vloupal a zabydlel v chalupě, čenichu policejního psa Emana neunikl

112
15. 05. 2024 | 10:19

Žandovští policisté byli dne 3. května v poledních hodinách vyslání operačním důstojníkem k oznámení vloupání do jedné z chalup v obci Blíževedly.  Majitelé při příjezdu totiž zjistili, že uvnitř hraje televize a ve vnitřních prostorách je nepořádek. Postupně také přišli na to, že jedno z oken je rozbité a další otevřené.

pes pčr2
Plužební pes Eman, foto: PČR

Na místo byl přivolán také kriminalistický technik a psovod. Během pátrání po okolí, služební pes Miky nalezl ovladač k televizi, který majitelům chyběl. Kromě odneseného ovladače, se zřejmě pachatel v chalupě na nějaký čas zabydlel. Nejen že si rozestlal postel, ale také navštívil ledničku, kde se pohostil masovou konzervou a pivem.

Již během odpoledního šetření se policistům podařilo získávat poznatky ke konkrétní osobě pachatele.

Krátce před 11 hodinou večer, se majitelé opět ozvali na linku 158, že se zřejmě pachatel vrátil zpět, ale utekl. Policisté při propátrávání okolí nalezli oblečení, které mohlo patřit podezřelému. Během obhlídky okolí, služební pes Eman zachytil pachovou stopu, po které policisty zavedl k betonové římse a hustému lesnímu porostu pod ní. Čenich Emana se nemýlil a policisté zadrželi 33letého muže.

Foto: PČRZjištěné poznatky policistů se přiznáním muže již jen potvrdily. O pár hodin později mu tak předali Záznam o sdělení podezření z přečinu porušování domovní svobody v souběhu s přečinem krádeže, za což mu dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

PČR/Klára Jeníčková