Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Muž měl omotané nohy ocelovým lanem, vzdoroval váze traktoru a pokáceného stromu

112
08. 08. 2019 | 18:14

Několik jednotek hasičů bylo dnes ve 12:40 hodin povoláno k záchraně muže, kterého uvěznilo ocelové lano při kácení stromu. Událost se stala nedaleko zámku Lemberk.

hasLemberk
Foto: HZS LK

Kvůli nepřístupnému terénu pro těžkou techniku museli hasiči až na místo události dojet velitelským vozem s potřebným zdravotnickým materiálem. Muž měl omotané nohy ocelovým lanem pod váhou traktoru a pokáceného stromu. Muž byl při vědomí a komunikoval.

K uvolnění kmene stromu použili hasiči motorovou pilu. Na pomoc byl přivolán vrtulník ZZS LK. Po stabilizaci muže zdravotníky hasiči přenesli muže ve vakuové matraci na mýtinu, ze které byl vrtulníkem transportován do nemocnice. Muž byl v ocelové pasti uvězněn více než hodinu a volal o pomoc. Volání zaslechli návštěvníci Lemberku, kteří se ho následně vydali hledat a zavolali pomoc. Na místě zasahovaly jednotky HZS LK stanice Jablonné v Podještědí, HZS LK stanice Liberec a JSDHO Jablonné v Podještědí

HZS/Lucie Hložková