Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Muž měl při silniční kontrole v autě přes tři kilogramy efedrinu. Prodejem mohl získat dva miliony korun

112
15. 04. 2024 | 14:58

Policie v Liberci zadržela při silniční kontrole třiašedesátiletého muže, který měl v autě sportovního typu přes tři kilogramy efedrinu. Z takového množství by bylo možné vyrobit bezmála 2,3 kilogramu metamfetaminu (pervitinu), uvedl dnes na webu policie její regionální mluvčí Vojtěch Robovský. Prodejem tolika pervitinu by muž získat přes dva miliony korun.

efedrin
Foto: PČR

Muži za drogový delikt hrozí až 12 let vězení. V minulosti už ho za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy krajský soud odsoudil.

Sportovní vůz řízený cizincem policisté zastavili při běžné silniční kontrole 5. dubna krátce před 20:00 v Londýnské ulici. Muž sice při kontrole nejprve spolupracoval a předložil požadované doklady, jeho ne zcela klidné chování však podle Robovského nasvědčovalo tomu, že je něco v nepořádku. Hlídka si proto přivolala na pomoc kolegy, a když se cizinec nečekaně pokusil o útěk, zadrželi ho. "Po cizincově bleskurychlém zpacifikování a při následné prohlídce vozu zjistili, že se v úložném prostoru nachází důvod jeho pokusu o útěk. Taška se dvěma plastovými sáčky, ve kterých se nacházelo více jak 3,1 kilogramu bílé krystalické látky. Test záhy odhalil, o jakou chemikálii se jedná. Byl to efedrin," dodal mluvčí policie.

čtk