Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Muž převážel z Polska drogy, prozradila ho váha a zbytky látky pozitivní na pervitin

112
05. 08. 2019 | 16:26

V sobotu 3. srpna 2019 v ranních hodinách prováděla hlídka Celního úřadu pro Liberecký kraj na silnici I. třídy č. 35 na českém území , poblíž hraničního přechodu v Hrádku nad Nisou kontrolní činnost se zaměřením na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu. Kolem osmé hodiny se hlídka rozhodla zkontrolovat osobní motorové vozidlo značky Hyundai, které jelo ve směru z Polska na Liberec.

drogyInjekceNew
ilustrační foto

Během kontroly celníci nalezli ve vozidle osobní váhu se zbytkovým množstvím bílé krystalické látky. Po následném testu speciálním kalibrovaným přístrojem byla tato látka pozitivní na pervitin. U 42letého řidiče hlídka nalezla dále v příruční tašce sáček s bílou krystalickou látkou. Jednalo se o látku o celkové hmotnosti kolem 100 gramů. I u této látky byl orientačním testem prokázán metamfetamin - pervitin. Celníci na místo přivolali policejní hlídku a muž byl na místě zadržen. Zbytek dne tak strávil v policejní cele.

Policejní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování sdělil 42letému muži následujícího dne obvinění ze spáchání přečinu "nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy", za který mu nyní hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let. Následně byl po provedených nezbytných úkonech trestního řízení muž propuštěn ze zadržení a trestní síthání bude probíhat na svobodě. 

 

PČR/Vladimíra Šrýtrová