Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Muž z Českolipska se zákazem řízení putoval ze svého auta rovnou do cely

112
03. 12. 2023 | 16:20

Jednapadesátiletý muž zkoušel v posledních dnech trpělivost policistů na Českolipsku, když navzdory platnému zákazu řízení i nadále užíval své osobní vozidlo bez omezení. Při dohledu nad silničním provozem jsme ho třikrát přistihli za volantem jeho peugeotu, a to ve dnech 19. , 26. a 28. listopadu.

V úterý 28. listopadu jsme ho proto rovnou z místa kontroly v České Lípě eskortovali do policejní cely. Ještě téhož dne jsme mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu  maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z něj se před soudem zodpovídal už ve středu 29. listopadu.

Soudce ho za jeho listopadové jízdy potrestal osmiměsíčním trestem odnětí svobody s podmíněným odkladem na osmnáct měsíců. S jeho návyky je ale vysoce pravděpodobné, že ve vězení stejně brzy skončí. 

PČR/Ivana Baláková