Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Muž z Jablonce se podle policie pokusil zabít spícího bezdomovce, motivací k jeho činu byla zřejmě žárlivost 

112
18. 12. 2019 | 16:21

Osmatřicetiletý muž podle policie zapálil v Jablonci nad Nisou kůlnu se spícím bezdomovcem. Motivací k jeho činu byla zřejmě žárlivost kvůli jedné ženě. Jednatřicetiletý bezdomovec díky svědkům vyvázl bez zranění. Původce požáru kriminalisté obvinili z pokusu vraždy. Je ve vazbě, hrozí mu až 18 let vězení. ČTK o tom dnes informovala policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

5980ccz
Ilustrační foto, HZS LK

Podle mluvčí se obviněný muž pokusil zabít o sedm let mladšího soka odpoledne 22. listopadu na pozemku u domu v ulici Želivského. "Úmyslně polil hořlavinou interiér dřevěné kůlny s úmyslem usmrtit uvnitř spícího podnapilého 31letého muže bez domova. Motivem obviněného byla žárlivost," uvedla Sochorová.

Svědci, kteří zaregistrovali požár, ale spícího muže vzbudili. "Z přístřešku jej včas vyvedli a poté společně přístřešek uhasili," dodala mluvčí policie. Spící bezdomovec neutrpěl žádné zranění a po uhašení požáru vše oznámil policistům.

čtk