Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Muži stříleli skrz plot a vzrostlé túje po sousedovi vzduchovkou, zasáhli městského strážníka

112
03. 04. 2024 | 12:22

Včera vrchní inspektor z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou zahájil trestní stíhání dvou mužů ve věku 28 a 43 let jako obviněných ze spáchání přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu formou spolupachatelství. Starší z mužů byl ještě navíc obviněn ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování.

vzduchovka
Ilustrační foto

Obvinění se uvedených přečinů dopustili v neděli 31. března v odpoledních a podvečerních hodinách tím, že v rámci sousedského sporu skrz plot a vzrostlé túje vystřelili ze vzduchovky po muži v seniorském věku. Ve večerních hodinách se tak stalo v době, kdy za vzrostlými tújemi prováděli šetření městští strážníci, přičemž byl jeden z nich ránou ze vzduchovky zasažen do ruky. Mladší z obviněných takto několikrát vystřelil do tújí v domnění, že se za nimi pohybuje soused.

Městští strážníci na místo přivolali policisty, kteří již provedli razantní zákrok, v rámci kterého byli oba obvinění zadrženi. Starší obviněný navíc ten den odpoledne nebezpečně seniorovi vyhrožoval tak, že v něm vzbudil obavu o jeho zdraví a život.

Oba obvinění byli po provedených úkonech ze zadržení propuštěni na svobodu a za spáchání uvedených přečinů jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

PČR/Dagmar Sochorová