Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Českolipsku zastřelil muž svého souseda. Při hádce na něj v opilosti několikrát vystřelil z legálně držené pistole

112
21. 09. 2020 | 14:51

Policisté zadrželi sedmačtyřicetiletého muže, který v neděli večer zastřelil ve Volfarticích na Českolipsku svého o deset let mladšího souseda. Při hádce na něj v opilosti několikrát vystřelil ze své legálně držené pistole. ČTK o tom dnes v tiskové zprávě informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

"Střelce, který se v době našeho příjezdu zdržoval na místě činu ve svém bydlišti, jsme zadrželi s využitím donucovacího prostředku hrozby namířenou střelnou zbraní. Odpor při tom nekladl," uvedla Baláková.

Případ kriminalisté vyšetřují jako vraždu. "Zadržený strávil noc v policejní cele a vzhledem k jeho včerejší (nedělní) opilosti s ním zahájíme procesní úkony teprve dnes," řekla mluvčí. Zadržený muž podle ní vlastní čtyři legálně držené střelné zbraně, a to tři samonabíjecí pistole a jednu samonabíjecí malorážku. "Zbrojní průkaz má od roku 1997. Jedná se o muže s čistým trestním rejstříkem," dodala Baláková.

Násilný trestný čin se stal v neděli před 19:30. "Z dosavadních informací vyplynulo, že si před tragickou událostí přišel 37letý muž na pozemek svého o deset let staršího souseda stěžovat na to, že ho ruší hluk z jejich domu. Následovala hádka, kterou ukončil opilý 47letý muž střelbou na souseda," uvedla Baláková. Mladší muž na místě zemřel.

Mezi oběma rodinami údajně panovaly dlouhodobě napjaté vztahy. "Policisté v Žandově přijali ale v této souvislosti jen dvě oznámení, která spočívala v tom, že se jejich členové navzájem podezřívali z pomluv a schválností. Tato oznámení jsme postoupili do správního řízení příslušnému městskému úřadu. Žádný násilný konflikt mezi těmito rodinami jsme nikdy neřešili," dodala Baláková.

čtk