Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na oslavě narozenin tekla krev. Impulsem k napadení byl odhozený vajgl a výchovná poznámka

112
14. 03. 2023 | 7:25

Ze soboty na neděli kolem půlnoci jsme vyjížděli k incidentu, který se strhnul před Centrem vzdělávacích a kulturních akcí  v Novém Oldřichově na Novoborsku, kde probíhala privátní oslava narozenin. Do té doby veselou zábavu účastníků pokazila událost, která se odehrála před budovou mezi kuřáky.

cigarette-3305408 960 720
ilustrační foto

Čtyřiatřicetiletý účastník akce venku napomenul mladíka, který tu postával s početnou skupinou vrstevníků,  za to, že odhodil  na zem nedopalek cigarety a vytváří kolem restaurace nepořádek.

Mladíka tato poznámka rozběsnila natolik, že ho napadl úderem pěstí do obličeje. Potom  se na 34letého muže vrhli i někteří další členové přítomné partičky, srazili ho na zem, tloukli ho a zkopali.  Zpět na sál se vracel za svou partnerkou s roztrhanou košilí, monoklem pod okem a s oblečením potřísněným krví. Když se objevil v tomto stavu mezi hosty oslavy, dobrá nálada všechny opustila. Napadenému musel lékař ambulance ošetřit drobnější krvácející zranění na hlavě a v obličeji. Také si stěžoval na bolest ruky.

Případem se od sobotní noci zabývají policisté z obvodního oddělení v Novém Boru, kteří zjišťují, kdo a v jaké míře se na napadení 34letého muže podílel. V této věci už zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, nicméně, jestli u napadeného muže budou přetrvávat zdravotní problémy, mohou právní kvalifikaci rozšířit  i o přečin ublížení na zdraví. 

PČR/Ivana Baláková