Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Smržovce odmrštěné auto srazilo ženu s kočárkem. Šla po přechodu

112
09. 08. 2019 | 6:32

Včera krátce před pátou hodinou odpoledne přijal operační důstojník na tísňovou linku 158 ze Zdravotnické záchranné služby oznámení o dopravní nehodě na Smržovce na Jablonecku. Došlo zde na přechodu pro chodce ke střetu osobního vozidla s ženou, která právě přecházela vozovku s kočárkem a malým dítětem. 

přechodNehoda
ilustrační foto

Před přechodem pro chodce zastavil řidič osobního vozidla Škoda Favorit, aby umožnil ženě s kočárkem přejít vozovku. Na vzniklou dopravní situaci však již pravděpodobně včas nezareagoval řidič osobního vozidla Suzuki jedoucího za ním a zezadu do Škody Favorit narazil. Vozidlo Škoda bylo následně odhozeno na přecházející ženu s kočárkem a malým dítětem.

Při nehodě utrpěla blíže nespecifikované zranění žena a dítě v kočárku a z místa nehody byli převezeni Zdravotnickou záchrannou službou do jablonecké nemocnice. Policisté provedli u řidičů orientační dechové zkoušky na alkohol i orientační test na drogy, kdy tyto byly negativní. U zraněné ženy nařídili odběr krve v nemocnici. 

PČR/Vladimíra Šrýtrová