Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na zasněžené vozovce dostal smyk, usnul za volantem a havaroval, při couvání si spletl pedály, pod vlivem alkoholu narazil do plotu

112
08. 04. 2021 | 13:24

Ve středu ráno krátce před šestou hodinou se stala dopravní nehoda v katastru Rychnova u Jablonce nad Nisou na silnici třetí třídy ve směru do Radoňovic. Řidič s vozidlem Peugeot 5008 jel ve směru od Rychnova do Hodkovic nad Mohelkou, kde při průjezdu levotočivé zatáčky vlivem nepřiměřené rychlosti dostal na zasněžené vozovce smyk a vyjel vpravo mimo silnici.

nehoda křoví
Foto: PČR

Tam se vůz ze strmého srázu přetočil přes střechu a zůstal stát na kolech v náletových křovinách. Řidič, který neměl v dnešních nepříznivých klimatických podmínkách na kolech vozu zimní pneumatiky, naštěstí při havárii neutrpěl zranění. Alkohol u něj policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek.

Předběžná výše způsobené škody částku 150.000,- Kč. Policisté věc vyřídili na místě jako dopravní nehodu s projednáním a řidiči havarovaného vozu udělili blokovou pokutu.

V souvislosti s touto dopravní nehodou upozorňujeme řidiče, že sice již v této době nemají zákonnou povinnost při jízdě užívat na vozidlech zimní pneumatiky, nicméně pokud již tyto přezuli na letní, je důležité zvážit, zda s nimi v současných zimních klimatických podmínkách je bezpečné vyjíždět do silničního provozu a ohrožovat tím nejen sebe, ale i ostatní jeho účastníky.Foto: PČRUsnul za volantem a havaroval

V úterý ráno krátce před půl sedmou hodinou se stala dopravní nehoda v Bohaticích na silnici druhé třídy. Řidič s vozidlem Kia Rio jel ve směru od Mimoně do Zákup, kde dle svého vyjádření za jízdy usnul a v mírné pravotočivé zatáčce vyjel vlevo mimo vozovku. Tam narazil do sloupu elektrického vedení. Řidič při této havárii utrpěl zranění, se kterým byl posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje převezen na ošetření do českolipské nemocnice.

Charakter jeho zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Předběžná výše způsobené škody činí částku 15.000,- Kč. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v České Lípě.

Mladý řidič si při couvání spletl pedály a narazil do plotu. 

Ve středu hodinu před polednem se stala dopravní nehoda v obci Žízníkov. U jednoho z domu dvacetiletý řidič s vozidlem značky Ford si dle svého vyjádření spletl při couvání pedály a narazil do pískovcového sloupku a dřevěného plotu. Policisté u něj alkohol vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek.

Ke zranění osob nedošlo a předběžná výše způsobené škody činí částku 15.000,- Kč. Policisté z Dopravního inspektorátu v České Lípě věc vyřešili na místě jako dopravní nehodu s projednáním a řidiči udělili blokovou pokutu.

Pod vlivem alkoholu narazil do plotu

Tento týden v pondělí se stala dopravní nehoda ve Stružinci. Řidič s vozidlem VW Golf jel ve směru od Stružince do Košťálova, kde po projetí pravotočivé zatáčky vyjel na levou stranu silnice a narazil do kovového oplocení přilehlého domu. Policisté ovšem provedenou dechovou zkouškou 25letému řidiči havarovaného vozidla v dechu naměřili hodnotu alkoholu 1,70 promile. Ke zranění osob naštěstí nedošlo a předběžná výše způsobené škody činí částku 20.000,- Kč.

Policisté z Dopravního inspektorátu v Semilech, kteří nyní šetří veškeré okolnosti celé události, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za jehož spáchání hrozí pachateli v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky.

PČR/Dagmar Sochorová