Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nákladní auto se dřevem nabouralo ve Velkých Hamrech do parovodu ve výšce 4 metrů  

112
14. 01. 2022 | 13:57

AKTUALIZOVÁNO: Ve Velkých Hamrech na Jablonecku nabouralo dnes dopoledne nákladní auto s nakládací rukou do parovodu ve výšce čtyř metrů. Plyn do okolí neunikl, místní silnice je uzavřená. Čeká se na příjezd techniků, kteří musí posoudit stav konstrukce plynovodu. ČTK to řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

auto dřevo
Ilustrační foto

"Zda se to musí nějakým způsobem zabezpečit, strhnout, podepřít a podobně. Jak dojde k zabezpečení, tak bude komunikace opět průjezdná," dodal. Podle něj ale zatím nelze říct, kdy to bude.

Nákladní auto převážející dřevo narazilo do parovodu dnes kolem 11:15 poblíž fotbalového stadionu. Při nehodě se podle Robovského nikomu nic nestalo.

Podle starosty Jaroslava Najmana (NEZ) narazila ruka nakladače do konstrukce, která parovod nese, a auto teď ulici blokuje. "Místo se ale dá objet okolo po louce, osobní auta to také mohou objet přes Bohdalovice, tam ale nákladní auta neprojedou," řekl.

V případě poškození parovodu by byly podle starosty ohroženy dodávky tepla ze soukromé kotelny pro obyvatele sídliště. "Našich objektů se to netýká, ty mají od loňského roku vlastní plynové kotelny," dodal Najman.

čtk