Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nedělní dopravně bezpečnostní akce policistů zacílila tentokrát na motorkáře

112
04. 06. 2019 | 17:06

V neděli 2. června se dopravní policisté zaměřili na motorkáře v celém libereckém kraji. Pod drobnohledem byla bezohledná a agresívní jízda řidičů motocyklů, rychlost jízdy, používání ochranných pomůcek, technický stav motocyklů, ale pochopitelně také motorkáři pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek.

motocykl detail
Ilustrační foto

V souladu s prioritami Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezídia ČR v oblasti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích pro rok 2019 (zranitelní účastníci silničního provozu – motorkáři), realizovali policisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje další z krajských dopravně bezpečnostních akcí s cílem zvýšit úroveň dodržování pravidel silničního provozu.

V průběhu celé dopravně bezpečnostní akce policisté zkontrolovali na 348 řidičů, z nichž se téměř osm desítek dopustilo přestupkového jednání. Bezmála sedm desítek řidičů zaplatilo blokové pokuty v celkové výši 28 tisíc korun. Dalších deset přestupků bylo oznámeno správnímu orgánu. Z celkového počtu kontrolovaných motocyklů a vozidel bylo zjištěno 28 přestupků řidičů motocyklů. Příkazem na místě bylo vyřešeno 25 z nich.

Nejvyšší naměřenou rychlost si připsal řidič motocyklu jedoucí po silnici první třídy č. 9 u obce Zakšín na Českolipsku. Úsekem, kde je povolena maximální rychlost 90 kilometrů v hodině se kolem policejního radaru prohnal rychlostí o 51 kilometrů vyšší. Na Jablonecku pak dopravní policisté zastavili řidiče motocyklu, který nadýchal bezmála jedno promile alkoholu a na Liberecku kontrole neunikl řidič osobního automobilu s platným zákazem řízení.

Dopravní policisté i nadále budou pokračovat v obdobných dopravně bezpečnostních akcích na území celého Krajského ředitelství.

PČR/ Vojtěch Robovský