Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nehoda na přejezdu u Hrubé Skály zastavila na několik hodin vlaky na hlavní trase na Hradec Králové

112
15. 05. 2022 | 20:02

Nehoda vlaku na železničním přejezdu pod Hrubou Skálou na Semilsku zkomplikovala dnes odpoledne na několik hodin cestování na hlavní trase z Turnova na Hradec Králové. Mezi Turnovem a Rovenskem pod Troskami nahradily na více než tři hodiny vlaky autobusy. Nikdo nebyl zraněn, provoz na trati byl obnoven krátce po 19:30, řekl ČTK mluvčí Správy železnic Jan Nevola.

vlak train-4386478 1280
Ilustrační foto

Nehoda se stala krátce po 16:00, kdy na železničním přejezdu pod Hrubou Skálou najel vlak na neznámý předmět. "Dojel tam vyšetřovací tým a pravděpodobně tam došlo k utržení kusu asfaltu na přejezdu, a ten utržený kus asfaltu narazil do spodní části motorového vozu a poškodil ho," popsal nehodu mluvčí. Vyšetřování teď podle něj musí ukázat, čí je to vina. Poškozený vlak museli odtáhnout do nejbližší stanice a teprve pak mohl být provoz na frekventované trase obnoven.

čtk