Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nejlepším okrskářem je praporčík Martin Rybář, ocenění získal už podruhé

112
10. 03. 2023 | 5:39

V úterý 7. března proběhlo slavnostní předání finančního daru výherci soutěže o nejlepšího Okrskáře roku 2022. Dárkový poukaz v hodnotě 10 000 Kč od jabloneckého primátora Miloše Veleho převzal praporčík Martin Rybář, který toto ocenění získal již podruhé. Další oceněnou byla pprap. Karolína Hornická, ta získala dárkový poukaz v hodnotě 5000 Kč. Ocenění v podobě věcného daru obdržel npor. Karel Strouhal.

okrskář IMG 0207
Foto: JN

Martin Rybář působí v řadách policistů od roku 2015, kdy po ukončení základní odborné přípravy nastoupil na Obvodní oddělení v Jablonci nad Nisou a tam slouží do teď. Okrskáře dělá nad rámec svojí činnosti, to znamená mít přidělenou část města, kde se provádí hlídková a obchůzková služba. Pochůzkář dohlíží na veřejný pořádek, kontroluje kriminalitu, řeší dlouhodobé problémy a snaží se působit i preventivně. Okrskáři si vzájemně vyměňují svoje poznatky, a to především přímo v terénu. Martin Rybář má přidělený okrsek Žižkův Vrch. Tato západní strana Jablonce nad Nisou je obklopena lesoparkem, najdete zde areál Srnčí důl a také jedno z největších volně přístupných parkovišť, které je součástí Vendo parku s různými obchody.

„Z ocenění mám velkou radost, je to ale i zásluha práce mých kolegů z oddělení, neboť vzájemně spolupracujeme,“ říká Martin Rybář. A co ho motivuje k práci u policie? „Není to stereotyp, setkáváme se s různými skupinami lidí a neřešíme jen malichernosti,“ doplňuje Rybář.  Zároveň přiznává, že je to hřejivý pocit, když se podaří nějaký případ objasnit a lidé tak vědí, že Policie České republiky je zde pro ně.

JN/Jana Fričová