Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Němečtí policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po bronzové plastice, odměna pro svědky je 3 tisíce Euro

112
09. 03. 2020 | 15:20

Kriminální policie spolkové země Sasko vyhlásila, prostřednictvím žádosti k Interpolu ve Wiesbadenu, pátrání po odcizeném bronzovém sousoší v hodnotě 22tisíc Euro. Bronzovou sochu „odpočívajícího pláteníka„ odcizil dosud neznámý pachatel v období od 21. prosince 2019 do 14. ledna 2020 z pietního místa na hřbitově v neměckém Neugersdorfu.

policie polizei-974410 1280
Ilustrační foto

Německá strana v rámci mezinárodní policejní spolupráce požádala policii České republiky, zejména v příhraničních oblastech, o součinnost při pátrání po odcizeném kulturně-historickém díle v hodnotě 22tisíc Euro.

Ze hřbitova v německé obci Neugersdorf, nedaleko hranice s Českou republikou, odcizil dosud neznámý pachatel, v době od 21. prosince loňského roku do 14. ledna roku letošního, nejprve bronzový batoh a posléze i samotnou sochu pláteníka.Odcizená socha odpočívajícího pláteníka

Německá policie případ klasifikovala jako případ zvlášť závažné krádeže, za níž pachateli v případě dopadení a následného odsouzení může hrozit trest odnětí svobody, podle německých zákonů, v sazbě od tří měsíců až do deseti let.

Máte-li informace o odcizeném sousoší nebo o pachatelích, případně víte-li, kde se socha nachází, ozvěte se policistům prostřednictvím bezplatné linky 158 nebo přímo německým policistům na níže uvedených kontaktech a v přiloženém letáku.

Případným svědkům přislíbila správa dotčeného hřbitova odměnu ve výši 3tisíce Euro.

Veškeré informace k předmětné události mohou výrazným způsobem dopomoci k jejímu objasnění.

Více informací naleznete zde a v souborech dole.

PČR/Vojtěch Robovský