Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nemocnice se zaplnila zraněnými motorkáři a spolujezdci, jedna z nehod zkomplikovala na více než tři hodiny dopravu

112
15. 06. 2019 | 18:55

AKTUALIZOVÁNO: Nehoda motocyklisty zkomplikovala na více než tři hodiny dopravu na čtyřproudé silnici I/14 z Liberce na Jablonec nad Nisou. Šestačtyřicetiletý řidič motocyklu i stejně starý spolujezdec utrpěli středně těžká zranění, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Ivana Baláková.

motorkař
ilustrační foto

Doprava ve směru na Jablonec musela být kvůli vyšetřování nehody svedena do jednoho pruhu a řídila ji policie. Tvořila se tam kolona. Po 15:30 byl provoz na frekventované komunikaci obnoven.

"Nehoda se stala kolem 11:45 zhruba 300 metrů za sjezdem ze silnice I/35 na silnici I/14," doplnila Baláková. Co se stalo, není podle ní jasné. Řidič za sjezdem motorku položil na bok a ta ještě pár metrů pokračovala na silnici. Policie proto hledá svědky nehody, případně řidiče, kteří mají ve vozech kamery. "Svědectví přijme známá tísňová linka policie 158 nebo kterákoliv naše služebna," dodala mluvčí.

Havárie motorkáře dnes nebyla v Liberci jediná. Krátce po 10:00 v centru města v Orlí ulici havaroval s motocyklem 45letý muž. "Stejně jako řidič a spolujezdec z nehody na silnici I/14 i on byl se středně těžkým poraněním převezen do liberecké nemocnice," řekl ČTK mluvčí zdravotnické záchranné služby Michael Georgiev.

čtk