Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Neuvěřitelné! Policie se v neděli na Malé Skále zaměřila na alkohol. "Lihuprostí" byli vodáci i cyklisté

112
29. 07. 2019 | 11:32

Včera odpoledne se na Maloskalsku uskutečnila akce zaměřená na kontrolu vodáků plujících po řece Jizera. Jednalo se o akci realizovanou v rámci celorepublikového opatření VODA 2019.

vodaAlkBtop
Foto: PČR

Byli do ní zařazeni policisté z Obvodního oddělení v Železném Brodě, Oddělení hlídkové služby v Jablonci nad Nisou i jablonečtí dopravní policisté. Ti všichni během odpoledne zkontrolovali dvě desítky vodáků a navíc i sedmnáct cyklistů a koloběžkařů. Během kontrol u všech zkontrolovaných osob policisté provedli také dechové zkoušky a u nikoho z nich v dechu alkohol nenaměřili.

Policisté také navštívili půjčovny plavidel, ve kterých upozorňovali jejich provozovatele na to, aby plavidla nepůjčovali osobám, které jsou zjevně pod vlivem alkoholu. Dále jim připomínali důležitost vedení důkladných evidencí těch, kterým plavidla půjčují, což je důležité v případech, kdy osoba půjčené plavidlo nevrátí.

Policisté budou výše uvedené kontroly vodáků samozřejmě provádět i namátkově v rámci běžného výkonu služby až do konce plavební sezóny, přičemž se zaměří na místa u půjčoven lodí, vodácká tábořiště i autokempy.

PČR/Dagmar Sochorová