Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nezajištěné auto skončilo ve zdi domu, jiné, co jelo v protisměru, řídil borec s 1,72 promile

112
19. 08. 2019 | 18:07

V sobotu 17. srpna večer krátce před půl osmou hodinou se stala dopravní nehoda v katastru obce Koberovy. Řidič tam před jedním z domů zaparkoval na parkovací ploše vozidlo Škoda Octavia, které dostatečně nezajistil proti samovolnému rozjetí.

DNbratřikov
Foto: PČR

A to se také stalo. Vozidlo se samo dalo do pohybu, přejelo přes silnici a následně z prudkého srázu, kde narazilo do zdi domu. Ke zranění osob naštěstí nedošlo a předběžná výše škody ovšem činí částku 100.000,- Kč.  Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou celou věc vyřešili na místě jako dopravní nehodu s projednáním a řidiči havarovaného vozidla udělili blokovou pokutu.

Foto. PČR

V tentýž den večer krátce po jednadvacáté hodině se stala ještě jedna dopravní nehoda. V Bratříkově. Řidič s vozidlem Škoda Octavia jel ve směru od Pěnčína, kde nezvládl řízení, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem také Škoda Octavia. Po tomto střetu byl na ošetření převezen řidič – viník dopravní nehody a preventivně také spolujezdkyně z druhého vozidla. Oba byli po vyšetření a ošetření z nemocnice propuštěni. Ovšem řidič, který nezvládl řízení svého vozu, při dechové zkoušce nadýchal 1,72 promile alkoholu v dechu. Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou, kteří i nadále šetří veškeré okolnosti celé události, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

PČR/Dagmar Sochorová