Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Noční požár katru a garáží v Zálesní Lhotě likvidovalo osm jednotek hasičů. Škoda je 900 tisíc korun

112
20. 06. 2021 | 14:02

V noci ze soboty na neděli byly před třetí hodinou povolány jednotky PO z druhého stupně požárního poplachu k požáru katru a prostorů pro skladování do Studence - Zálesní Lhoty. 

hasiči zálesní
Foto: HZS LK

První se na místo události dostavila jednotka ze stanice HZS Jilemnice za 9 minut od nahlášení události. Na likvidaci požáru, který se šířil směrem z katru na přilehlé skladovací prostory, bylo postupně nasazeno 6 vodních proudů C. Hasiči současně s požárním útokem zachraňovali majetek z prostoru, který nebyl zasažen požárem a sloužil též jako garáž.

V průběhu hašení se zřítila část stropní konstrukce objektu. Pod kontrolu se požár hasičům podařilo dostat před půl čtvrtou ráno. Rozebírání, vyhledávání skrytých ohnisek a dohašování zabralo další hodinu a půl.

Likvidaci velitel zásahu nahlásil na KOPIS HZS LK krátce před pátou hodinou ranní. Plynulá dodávka hasební vody na místo události byla zajištěna jednotkami PO pomocí kyvadlové dopravy z hydrantu ve Studenci. Při zásahu nedošlo ke zranění osob, ani zasahujících hasičů. Vyšetřovatel požárů předběžně stanovil výši škody na 900 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v současné době v šetření Policie České republiky.

Foto: HZS LKNa místě zasahovaly jednotky:

Liberecký kraj - stanice HZS Jilemnice a Semily
JSDHO Studenec, Jilemnice a Roztoky u Jilemnice
Královéhradecký kraj - stanice HZS Vrchlabí
JSDHO Dolní Branná a Dolní Kalná

HZS LK/Jakub Sucharda