Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nové policejní vozy Škoda Octavia combi mají provedení 4x4. Na D10  bude nově číhat hybrid s třílitrem i elektromotorem pod kapotou

112
10. 12. 2019 | 17:43

V úterý 10. prosince 2019 byla v areálu Územního odboru Liberec Krajského ředitelství policie Libereckého kraje představena dvacítka nových služebních vozidel. Ředitel Krajského ředitelství police Libereckého kraje Vladislav Husák policistům představil novou část flotily policejních vozidel primárně určených pro výkon služby pořádkové policie.

policieNewCarsShoda
Foto: PČR

Nové služební vozy Škoda Octavia combi jsou všechna v provedení 4x4 s automatickou převodovkou a jsou vybavena pro potřeby pořádkových policistů tak, aby splňovala specifické požadavky pro bezproblémový výkon služby. Automobily jsou nově osazeny červeno modrými zábleskovými majáky a zábleskovými světly, která jsou umístěna tak, aby vozy zasahujících policistů byly dostatečně zřetelné pro účastníky provozu na pozemních komunikacích i v době zhoršených klimatických podmínek.

Další dvacítku služebních vozů, které nahradí dosluhující flotilu dosavadních policejních dopravních prostředků, převezme Krajské ředitelství policie Libereckého kraje na počátku roku 2020.

Krajský ředitel plk. Husák představil také dva nové vozy v civilním provedení, které jsou určeny pro výkon služby policejních kynologů. Terénní vůz Ford Ranger a VW Transporter. Ve speciálu určeném pro výkon v méně přístupných lokalitách čekal nový pasažér. Budoucí pomocník ve výcviku, zařazený na Oddělení služební kynologie v Semilech, bezmála pětiměsíční štěně německého ovčáka Zoran.  

Foto: PČR

Za zmínku stojí také osobní automobil s hybridním pohonem, BMW 745Le. Automobil, který bude vykonávat službu u Oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, zejména jako hlídkový vůz, bude sloužit dopravním policistům po dobu šesti měsíců. Vůz, který má pod kapotou nejen třílitrový motor, ale také elektromotor a dosahuje výkonu čtyři sta koní, se pyšní zrychlením z nuly na sto kilometrů v hodině pod pět vteřin. Brázdit bude především prioritní komunikace prvních tříd a úseky dálnice D10 v Libereckém kraji. Automobil policejnímu sboru na šest měsíců zapůjčila do užívání firma z Pardubic.

PČR/Vojtěch Robovský