Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Oba pili a bourali. První vjel až na zahradu, auto druhého začalo po nárazu do plotu hořet

112
23. 07. 2020 | 18:09

Tento týden v úterý policisté z Dopravního inspektorátu v České Lípě ve zkráceném přípravném řízení sdělili 44letému muži podezření ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, kterých se dopustil 22. června letošního roku. Tehdy odpoledne krátce před sedmnáctou hodinou jel v katastru Cvikova.

doplotu
Foto: PČR

Zde při projíždění levotočivé zatáčky vlivem nepřiměřené rychlosti vyjel mimo vozovku, kde nejprve porazil dopravní značku, oplocení pozemku a narazil až do přilehlého domu. Po tomto nárazu se s vozem převrátil na střechu a snažil se z místa události utéct, aniž by splnil povinnosti, které mu v takové situaci ukládá zákon. Jeho útěku však zabránili svědci nehody, kteří v tom okamžiku byli na zahradě u domu. Policisté v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 3.03 promile a kontrolou navíc zjistili, že tento muž má v současné době Městským úřadem v Novém Boru vysloven zákaz řízení, a to až do prosince letošního roku.

Podezřelý byl s lehkým zraněním převezen z místa nehody posádkou Zdravotnické záchranné služby na ošetření do liberecké nemocnice. Provedeným rozborem krve bylo stanoveno, že v době odběru v ní měl 2,97 promile alkoholu. Podezřelému nyní za spáchání uvedených trestných činů hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky.

 

Řidič, který za volant usedl pod vlivem alkoholu, po nárazu do plotu stačil z hořícího vozidla vystoupit

Včera policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou ve zkráceném přípravném řízení sdělili 33letému muži podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se dopustil 4. června letošního roku. Tehdy totiž jel s vozidlem VW Variant v Tanvaldě v ulici Údolí Kamenice, kde vlivem nepřiměřené rychlosti vjel vlevo mimo vozovku na travnatý pás, kde u domu narazil do popelnice a po několika metrech i do oplocení pozemku (na snímku nahoře).

Vozidlo po tomto nárazu do kovového plotu začalo hořet. Řidič stačil s havarovaného vozu vystoupit a zůstal ležet na silnici. Lehce zraněného řidiče posádka Zdravotnické záchranné služby převezla na ošetření do jablonecké nemocnice. Rozborem jeho krve v ní byla ovšem zjištěna hodnota alkoholu 2,43 promile. Podezřelému tak nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

PČR/Dagmar Sochorová