Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Obsluze dráhy na Liberecku se podařilo zabránit střetu vlaků

112
13. 07. 2019 | 17:01

Nákladní vlak projel časně ráno na nádraží v Rynolticích na Liberecku návěstidlo stůj a vjel na kolej, po níž se v opačném směru blížil rychlík. Poté, co chybu strojvůdce zaznamenala obsluha dráhy, zasáhla a postavila protijedoucímu vlaku návěstidlo stůj. Střetu tak zabránila. ČTK to dnes řekl Martin Drápal z Drážní inspekce.

vlakLKStadler 5x - Raspenava 2019-06-25
ilustrační foto

Událost se stala krátce před pátou hodinou ranní. "Strojvedoucí si chybu uvědomil a po projetí zastavil," řekla ČTK mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Radka Pistoriusová. Ihned zasáhla také obsluha dráhy, a tak z druhé strany zastavil rychlík.

Na událost upozornila Česká televize. Provoz na trati mezi Libercem a Českou Lípou se obnovil v 09:30. Škoda na návěstidle je podle SŽDC zhruba 10.000 korun.

čtk