Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Oslněn sluncem narazil před přechodem pro chodce do auta, které předpisově zastavilo

112
06. 09. 2019 | 10:37

Včera odpoledne krátce po patnácté hodině se stala dopravní nehoda v Jablonci nad Nisou – Mšeně v ulici Palackého u jednoho z přechodů pro chodce. Řidič s vozidlem Suzuki Grand Vitara jel ve směru do centra města, kde nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám, přičemž byl údajně oslněn slunce.

DNpalackého
Foto PČR

Narazil do zadní části vozidla Škoda Favorit, jehož řidič zastavil před přechodem pro chodce, aby chodcům umožnil bezpečně přejít vozovku. Při tomto střetu řidič favoritu utrpěl zranění, jehož charakter a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Alkohol policisté u obou řidičů vyloučili provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky.

Narazila do stromu a skončila na střeše

V noci na čtvrtek krátce před půlnocí se stala dopravní nehoda na silnici mezi Záhořím a Kozákovem. Řidička s vozidlem Škoda Octavia jela ve směru od Záhoří, kde po projetí levotočivé zatáčky vyjela ze silnice, narazila do stromu a následně se s vozidlem převrátila na střechu. Takto zůstala stát napříč vozovky. Naštěstí při této havárii nebyl nikdo zraněn. Alkohol u řidičky policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Policisté z Dopravního inspektorátu v Semilech věc vyřešili na místě jako dopravní nehodu s projednáním a řidičce udělili blokovou pokutu.

 PČR/Dagmar Sochorová