Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pachatel pravděpodobně najel vozidlem do prodejny, ze které nakonec zřejmě nic neodcizil

112
22. 05. 2022 | 19:06

V noci na dnešek krátce po druhé hodině policisté na lince 158 přijali oznámení o vloupání do prodejny s autodíly v Jablonci nad Nisou. Na místo ihned vyjely policejní hlídky, které zjistily, že pachatel pravděpodobně najel s vozidlem do vstupních dveří do prodejny. Uvnitř se následně pokusil odcizit kasičku z pokladny. Tu ovšem poté, co zjistil, že je v ní pouze třicet korun, ještě v prodejně i s drobnými penězi zahodil.

policie cr ilustrak
Ilustrační foto

Na základě prvotního šetření policisté zjistili, že pachatel pravděpodobně z uvedené prodejny nic neodcizil, ale na poškozených dveřích způsobil škodu v předběžné výši 50.000,- Kč. Policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou, kteří nyní celý případ šetří, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež ve stádiu pokusu a trestného činu poškození cizí věci. Za spáchání těchto trestných činů hrozí pachateli v případě dopadení trest odnětí svobody až na dva roky.

PČR/Dagmar Sochorová