Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pět jednotek hasičů likvidovalo celé odpoledne požár lesního porostu ve Světlé pod Ještědem

112
29. 08. 2019 | 18:15

Vzhledem k rozsahu zasažené plochy byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu. Kvůli velmi nepřístupnému terénu, kdy požár udeřil na jednom z tamních vrcholků kopce, pomohl s lokalizací místa události vrtulník Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje

HASIČI les
Foto: HZS LK

Celkem 5 jednotek hasičů dnes odpoledne (ohlášeno ve 14:30 hod.) bojovalo s rozsáhlým požárem lesního porostu ve Světlé pod Ještědem. Vzhledem k rozsahu zasažené plochy byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu. Kvůli velmi nepřístupnému terénu, kdy požár udeřil na jednom z tamních vrcholků kopce, pomohl s lokalizací místa události vrtulník ZZS LK.

Požár, foto: HZS LK Po příjezdu na místo zásahu hasiči průzkumem zjistili, že požárem je zasažen nízký porost o ploše cca 80x40m. Zásah byl veden třemi vodními proudy. Hasiči požár lokalizovali zhruba po hodině a půl, zcela zlikvidován byl krátce před půl pátou odpolední.

Hasiči na místě provedli ještě průzkum termokamerou, aby zmapovali teplotu zasaženého území a objevili případná skrytá ohniska požáru. Příčina a okolnosti vzniku požáru jsou v tuto chvíli v šetřeni.

HZS LK/Lucie Hložková