Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pět řidičů autobusů bylo při pondělní dopravní akci v Libereckém kraji pod vlivem alkoholu

112
22. 09. 2020 | 16:51

Policisté při pondělní dopravní akci v Libereckém kraji odhalili pět řidičů autobusů pod vlivem alkoholu. Podle výsledků dechové zkoušky měli přistižení řidiči od 0,09 promile do 0,8 promile. Na webu policie o tom dnes informovala mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

autobusy Krajmini3
Ilustrační foto

Policie kontroly zaměřené zejména na řidiče autobusů a tramvají prováděla v celém kraji v pondělí mezi 04:00 a 07:00. Testy podstoupili řidiči 246 vozidel. "Kontroly probíhaly na vhodných místech tak, aby nedošlo k narušení jízdních řádů hromadné dopravy osob, případně aby byly stanovené časy jízdních řádů časově narušeny co možná nejméně," uvedla Šrýtrová. Vedle pěti řidičů autobusů byl podle ní pod vlivem alkoholu také řidič osobního vozu, který na Českolipsku vjížděl do depa a měl vzápětí řídit autobus.

"Výsledky této akce ukázaly, že je mnoho řidičů, kteří jsou velmi nezodpovědní a ohrožují tím nejen sami sebe a ostatní účastníky silničního provozu, ale také cestující, které vezou," uvedla mluvčí policie. Cestující podle ní mohou, pokud mají podezření, že tramvaj nebo autobus řídí člověk pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky, zavolat na bezplatnou tísňovou linku 158.

čtk