Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pilot posadil ultralight do pole u Blíževedel a šel shánět odtah

112
14. 06. 2019 | 22:18

AKTUALIZOVÁNO: Dnes v 9:15 hodin byli hasiči voláni k nouzovému přistání ultralight letadla v poli s obilím v katastru obce Blíževedly na Českolipsku. Na místo bylo povoláno 5 jednotek hasičů. V době jejich příjezdu se v kabině letadla ani okolí nikdo nenacházel. Jak hasiči zjistili, nezraněný pilot mezitím odešel shánět odtah pro havarovaný stroj.

ultra2
Foto: HZS Libereckého kraje, stanice Česká Lípa

Hasiči provedli protipožární opatření, a jelikož z převráceného letadla lehce odkapával benzin, jímali provozní kapaliny do úkapové nádoby. Poté asistovali při nakládání na přívěs. U zásahu byli přítomní také zástupci PČR a letecký inspektor.

HZS/Zdenka Štrauchová

 

Vyjádření policie:

Provedeným šetřením na místě události policisté zjistili, že se jedná o letadlo Storch 503 a jeho pilot byl nucen na poli nouzově přistát. Důvodem tohoto nouzového přistání byla technická závada na letadle. Pilot během nouzového přistání v poli neutrpěl žádné zranění. Šetření na místě prováděli policisté z Obvodního oddělení v Žandově i kriminalisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v České Lípě.

PČR/Dagmar Sochorová
 

Foto: HZS Libereckého kraje, stanice Česká Lípa