Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Po úterním požáru domu seniorů v Jablonci zůstaly tři zničené byty, obnova přijde na milion korun

112
27. 07. 2022 | 20:42

Po úterním požáru v centru sociálních služeb v Jablonci nad Nisou zůstaly tři zničené byty a další prostory, jejich obnova přijde podle odhadů radnice na více než milion korun. O seniory z poničených bytů se postaraly rodiny, žena z bytu, kde oheň vypukl skončila v nemocnici. Měla by být ale brzy propuštěna a pak se o ni postará rodina, žena čeká na umístění v domově důchodců, řekla dnes na dotaz ČTK mluvčí magistrátu Jana Fričová.

seniorka hands-2066551 1280
Ilustrační foto

Oheň vypukl ve třetím patře domova s pečovatelskou službou v Palackého ulici v úterý v podvečer. Záchranáři ošetřili deset lidí, 22 jich museli z domu evakuovat. Po uhašení požáru a odvětrání budovy se ale většina z nich mohla do svých bytů vrátit. Oheň poničil podle Fričové nejen byt, v němž vypukl, ale také byt pod ním a nad ním. "Obyvatelé těchto dvou zničených bytů jsou u svých rodin, magistrát pro ně vytipoval náhradní byty ve stejném domě," dodala mluvčí radnice.

Dům v Palackého ulici prošel v letech 2018 a 2019 náročnou rekonstrukcí za 32 milionů korun. "Má zateplenou fasádu, podlahy, střechy a odvětrání s rekuperací společných prostor, dostal nová okna a zábradlí balkonů. V domě jsou teď poničené nejen zasažené byty, ale také zábradlí balkonů, některá okna, chodba, to vše bude třeba opravit. Co bylo příčinou požáru, zatím hasiči nevědí," dodala Fričová.

čtk