Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Po víkendu v policejní statistice figurují další dva zranění cyklisté, jeden jel s 2,4 promile

112
21. 08. 2019 | 14:16

V neděli 18. srpna krátce po půlnoci v Doksech havaroval cyklista. Pětadvacetiletý mladík jel na jízdním kole ve směru z ulice U Jezera ke kinu, kde v prostoru křižovatky s ulicí Máchova nezvládl řízení a havaroval.

cykloekolo
ilustrační foto

Při pádu utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen na ošetření do českolipské nemocnice. Policisté ovšem v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 2,4 promile.

Kolo figuruje i u dalšího karambolu: V pátek 16. srpna odpoledne krátce před půl šestou hodinou se stala dopravní nehoda v Jilemnici v prostoru křižovatky ulic Dolení a G. Pošepného. Řidička s vozidlem Hyundai k uvedené křižovatce přijížděla po vedlejší silnici, přičemž nedala přednost v jízdě cyklistovi, který k místu přijel po hlavní. Ač se podařilo jejich střetu zabránit, cyklista vlivem vzniklé situace upadl na vozovku, přičemž utrpěl zranění, jehož charakter a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Alkohol u řidičky i cyklisty policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky.

A "borec" nakonec: Tento týden v pondělí jablonečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili 33letému muži podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní, které se dopustil týž den. Tehdy ho v podvečer krátce před devatenáctou hodinou kontrolovala policejní hlídka při řízení vozidla Škoda Fabia v Jablonci nad Nisou v ulici Mlýnská. Provedenou kontrolou tehdy policisté zjistili, že tento muž má v současné době Magistrátem města Jablonec nad Nisou vysloveny celkem tři zákazy řízení, z níž ten poslední až do prosince příštího roku. Podezřelý se také podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, jehož výsledek byl pozitivní na Amfetamin-Metamfetamin. Nyní mu za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

PČR/Dagmar Sochorová