Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Podezřelí se k založení čtyř požárů ve Vratislavicích přiznali. Jeden z mužů je dobrovolný hasič

112
28. 08. 2020 | 16:48

AKTUALIZOVÁNO: Dva muži a jedna žena se dnes přiznali kriminalistům k založení několika požárů sena ve Vratislavicích nad Nisou na Liberecku. Jeden z podezřelých mužů je dobrovolným hasičem. Motivem založení uvedených požárů bylo právě to, aby nemusel do práce a současně si zasloužil i vyšší odměnu jako zasahující dobrovolný hasič, uvedla dnes na webu policie krajská policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

hasiči sláma2
Foto: HZS LK

Trojice se podle ní přiznala i k úmyslnému založení požáru sena ve stejné lokalitě Vratislavic loni v létě. "Nadále probíhají další úkony trestního řízení. Kriminalisté zatím nezahájili trestní stíhání ani jednoho z podezřelých," doplnila mluvčí. S odhalením žhářů podle ní policii pomohla veřejnost.

K požáru balíků slámy do Vratislavic vyjížděli hasiči naposledy dnes ráno. Za posledních deset dnů to byl už čtvrtý podobný požár v této lokalitě. Dvakrát hořelo minulý týden, 18. a 21. srpna na Tyršově vrchu. Třetí a největší požár zasáhl v pondělí v kilometr vzdálené Náhorní ulici asi 160 balíků slámy. Škoda v tomto případě je 150.000 korun.

Dnes kolem 4:00 hasiči vyjeli k požáru zhruba 60 balíků sena ke hřbitovu. "Na likvidaci jsme nasadili dva vodní proudy, zároveň jsme ochlazovali okolí, aby nedošlo k rozšíření na stromy, a pravidelně jsme pomocí termokamery monitorovali teplotu balíků," uvedla krajská mluvčí hasičů Lucie Hložková. Zásah podle ní trval zhruba dvě hodiny, hasiči měli na místě tři jednotky.

čtk