Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Podvodnice zneužila důvěry mužů a pod záminkou seznámení z nich vylákala přes tři miliony

112
29. 11. 2022 | 19:01

Liberečtí kriminalisté obvinili z podvodu dvaatřicetiletou ženu. Podle jejich zjištění protiprávně připravila o tři miliony korun muže, které na sociálních sítích oslovovala pod záminkou seznámení. Takové případy byly minimálně tři, řekla dnes ČTK mluvčí policie Adéla Fialová. Ženě hrozí až osm let vězení.

počítač woman-2937216 1280
Ilustrační foto

Na sociálních sítích žena oslovovala muže, které neznala. "Ve chvíli, kdy si získala jejich důvěru, s nimi komunikovala již výhradně přes telefon. Lstivě jim však namísto dalšího seznámení podsouvala historky o své tíživé životní situaci, špatném zdravotním stavu a následně je i požádala o finanční půjčku pod příslibem brzkého navrácení. Pachatelka nezapomněla do své legendy zakomponovat i očekávané dědictví, z něhož měly být prostředky poškozeným navráceny," uvedla Fialová.

Žena byla podle ní natolik přesvědčivá, že se ji podařilo vylákat peníze minimálně od tří mužů. Šlo o více než tři miliony korun. "Takto získané prostředky převážně investovala do herních portálů," dodala Fialová.

čtk