Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pohřešovaný muž byl během rozsáhlé pátrací akce nalezen bez známek života v katastru obce Besedice

112
01. 07. 2019 | 13:44

AKTUALIZOVÁNO: Policisté a hasiči hledají od dnešního dopoledne u Železného Brodu na Jablonecku šestačtyřicetiletého muže, který v pátek odjel na sraz s přáteli a dosud se nevrátil. Do rozsáhlé pátrací akce se zapojily desítky policistů a dobrovolných a profesionálních hasičů. K dispozici mají i služební psy. ČTK to řekla jablonecká policejní mluvčí Dagmar Sochorová. "Je tam na pátrání dost náročný terén," dodala

Foto: PČRO pomoc žádá policie i veřejnost. Hledaný Pavel Zajíček z Jablonce nad Nisou měl sraz v pátek se svými přáteli u kiosku v Besedicích u Koberov. Jeho družka s ním naposledy mluvila v pátek v 21:43, poté již na její zprávy a volání nereagoval. Podle zjištění policie Zajíček s jedním svým známým u kiosku v Besedicích mluvil v pátek kolem 23:00, přičemž byl zjevně pod vlivem alkoholu. Jeho známý s ním poté telefonicky hovořil ještě kolem půlnoci. "Od této doby pohřešovaný o sobě nepodal nikomu žádnou zprávu, jeho telefon je nedostupný a do místa trvalého bydliště se dosud nevrátil," uvedla Sochorová.

Pavel Zajíček je vysoký 187 centimetrů, má střední postavu. Jeho obličej je oválný, má kudrnaté krátké černé vlasy, tmavý plnovous. Má nápadně dlouhou délka kroku, rychle chodí, ráčkuje, drmolí. Na sobě měl v pátek večer černé triko Nike, černé kraťasy, šedé botasky Nike, možná i černou mikinu na zip s kapucí.

Aktualizováno:

Pohřešovaný muž byl během rozsáhlé pátrací akce v odpoledních hodinách nalezen bez známek života v katastru obce Besedice v blízkosti Skalního města. Okolnosti jeho smrti jsou předmětem probíhajícího šetření. K určení příčiny smrti byla nařízena soudní pitva.

Do pátrací akce po pohřešovaném byli společně s policisty a hasiči také zapojeni členové Horské služby. A byl to právě psovod se psem Horské služby, kteří pohřešovaného muže ve velmi členitém a náročném terénu nalezli.

čtk a PČR/Dagmar Sochorová