Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie hledá motorkáře, který se proháněl v Machníně po cyklostezce, zranil cyklistu a zmizel

29. 04. 2020 | 19:19

Dopravní policisté pátrají po motocyklistovi, který se dne 24. dubna  kolem 18.30 proháněl na blíže nezjištěném pravděpodobně terénním motocyklu po cyklostezce v liberecké lokalitě Machnín. V pravotočivé zatáčce u železničního viaduktu pak ohrozil protijedoucího cyklistu, kterého donutil prudce brzdit.

motorcycles-766906 960 720
ilustrační foto

Následkem toho 44letý cyklista upadl na zem a vážně se zranil v obličeji. Podle předběžného vyjádření přivolaného lékaře zdravotnické záchranné služby se s tímto poraněním bude léčit několik týdnů.

Viník nehody na místě sice na chvilku zastavil, ale když viděl, co způsobil, rychle nasednul na motorku a odjel. Žádný kontakt na sebe nenechal a zraněnému pomoc neposkytnul. Všechno nechal na synovi tohoto cyklisty, který ho naštěstí na kole doprovázel. Kromě toho, že neznámý motocyklista neměl na cyklostezce s motorkou co dělat, se provinil hlavně tím, že zavinil vážné zranění člověka, kterého pak zanechal napospas jeho osudu. Neobtěžoval se mu ani zavolat sanitu. Pokud jste motorkáře na cyklostezce v  Machníně v uvedenou dobu viděli a máte k jeho popisu nějaké informace, kontaktujte prosím naši tísňovou linku 158 nebo kteroukoliv služebnu Policie ČR.

PČR/Ivana Baláková

Včera ve Smržovce motocyklista nedobrzdil za odbočujícím vozidlem

Včera dopoledne krátce před desátou hodinou se stala dopravní nehoda ve Smržovce v ulici Hlavní. Řidič s motocyklem jel ve směru od Tanvaldu za osobním vozidlem BMW, přičemž nedodržel bezpečnou vzdálenost a potom, co řidič vozidla snížil rychlost, aby mohl odbočit vpravo na místo mimo komunikaci, motocyklista do pravého boku tohoto vozidla narazil a upadl na vozovku. Motocyklista při tomto pádu utrpěl lehké zranění. Předběžná výše způsobené škody činí částku 110.000,- Kč. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

Řidič nedal přednost v jízdě vozidlu jedoucímu po hlavní silnici

Včera odpoledne krátce po patnácté hodině se stala dopravní nehoda v Jablonci nad Nisou v prostoru křižovatky ulic Táboritská a Pod Hájem. Řidič s vozidlem Škoda Fabia jel po vedlejší ulici Táboritská ve směru od centra města do Tanvaldu, kde v uvedené křižovatce nedal přednost v jízdě nákladnímu vozidlu Mercedes-Benz Sprinter. Po následném střetu se vůz Škoda Fabia ještě otočil, narazil do betonového sloupu oplocení přilehlého domu a zastavil se až o telefonní sloup. Při nehodě utrpěl zranění řidič nákladního vozidla, který byl z místa převezen posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje do jablonecké nemocnice. Charakter jeho zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření, které i nadále provádějí policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou. Předběžná výše způsobené škody činí částku 141.000,- Kč.

PČR/Dagmar Sochorová