Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie hledá svědky tří požárů sena ve Vratislavicích za poslední týden. Prověřuje, zda seno někdo nezapálil úmyslně

112
25. 08. 2020 | 10:37

Policisté hledají svědky tří požárů sena v libereckém městském obvodu Vratislavice nad Nisou za poslední týden. Prověřují, zda seno někdo nezapálil úmyslně. "Chtěli bychom apelovat na svědky v této lokalitě, kteří mohli zaznamenat nějaký zvláštní pohyb osob v místě tří požářišť, aby se nám ozvali," řekl dnes ČTK mluvčí policie Vojtěch Robovský. Druhou prověřovanou verzí je samovznícení.

hasiči sláma
Foto: HZS LK

Dvakrát hořelo minulý týden, 18. a 21. srpna na Tyršově vrchu. Poslední a největší požár zasáhl v pondělí ve zhruba kilometr vzdálené Náhorní ulici asi 160 balíků slámy. Škoda je za 150.000 korun. Balíky za areálem vratislavických technických služeb začaly hořet zhruba dvě hodiny po půlnoci. Při zjišťování příčin požáru byl v pondělí odpoledne nasazený i pes vycvičený na vyhledávání akcelerantů hoření, podle mluvčího policie ale nic takového nenašel.

"Každopádně se tím zabývají kolegové z obvodního oddělení policie ve Vratislavicích z důvodu možného podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Nelze vyloučit ani jednu ze dvou prověřovaných verzí, a to je samovznícení nebo možná účast nějaké osoby," dodal mluvčí policie.

čtk