Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie musela vyklidit Globus, bombu oznámil sedmnáctiletý mladík. Skončí před soudem pro mladistvé

112
25. 08. 2019 | 5:32

V sobotu devět minut po patnácté hodině odpoledne ohlásil anonym na tři tísňové linky 158, 156 a 112 , že se v obchodním centru Globus v Liberci nachází bomba. Okamžitě nastala evakuace lidí, kteří se v nákupním středisku nacházeli. Policie uzavřela příjezdové komunikace a začala prohledávat celý rozsáhlý objekt.

keckyškola
ilustrační foto

Autora této poplašné zprávy policii podařilo zadržet už hodinu po přijetí jeho hovoru. Jedná se o 17letého mladíka.  "Kontrolu obchodního centra jsme dokončili krátce po 17. hodině a žádný nástražný výbušný systém jsme v něm nenašli. Zadržený mladík se k autorství poplašného telefonátu přiznal. V této souvislosti se bude zodpovídat z provinění na šíření poplašné zprávy a jeho případ bude vzhledem k jeho věku projednávat zvláštní soud pro mladistvé," popsala mluvčí krajské policie Ivana Baláková.