Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie nenašla muže, který ráno zastavil provoz na železniční trati mezi Libercem a Jeřmanicemi

112
23. 09. 2019 | 15:36

AKTUALIZOVÁNO: Policie nenašla mladého muže, který dnes ráno zastavil provoz na železniční trati mezi Libercem a Jeřmanicemi. Seděl v kolejišti a podle původní informace utekl poté, co do něj narazil vlak. S největší pravděpodobností ale stačil včas uskočit. ČTK to řekla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

koleje 1555348 960 720
Ilustrační foto

"My jsme tam zatím nezasahovali. Asi nedošlo k úplnému střetu. Někdo měl z místa utéct, takže po něm pátrá policie s hasiči," řekl dnes ČTK krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Nehoda se podle webu Českých drah stala po 10:00. Dopravce předpokládá, že provoz u Liberce se podaří obnovit okolo 12:00.

Aktualizováno:

Krátce po desáté hodině ráno přijal operační důstojník na tísňovou linku 158 oznámení od strojvedoucího osobního vlaku jedoucího na železniční trati Pardubice - Liberec, že v blízkosti před zastávkou Liberec - Pilínkov si sedl před projíždějící vlak muž. Těsně před blížícím se vlakem nakonec uskočil. Vlak začal brzdit a strojvedoucí si všiml na konci vlakové soupravy sedět na kolejích muže, který se držel za hlavu. Když vlak zastavil a strojvedoucí se k němu vydal, muž se zvedl a z místa utekl směrem do Liberce. 

Po muži začalo v blízkosti železniční trati a jejím přilehlém okolí okamžitě pátrat několik policejních hlídek včetně policejního psovoda se služebním psem, avšak muže se jim bohužel nepodařilo nikde nalézt. Na místo dorazili i drážní hasiči. Po dobu pátrací akce byl provoz na této trati zpomalen a vlaky projížděly se zvýšenou opatrností.

Informace o tom, že by došlo ke střetu s osobou v kolejišti se policistům naštěstí nepotvrdila. Policisté podrobili strojvedoucího orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. 

Nyní zůstává neznámou, proč muž takto jednal. 

čtk a PČR/Vladimíra Šrýtrová