Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie po dvou dnech našla pohřešovaného seniora v nepřístupném terénu poblíž Viniční cesty

112
21. 10. 2019 | 17:14

AKTUALIZOVÁNO: Policistům se dnes odpoledne po dvou dnech pátrání podařilo najít sedmdesátiletého muže, který se v sobotu večer nevrátil z cyklistického výletu v Jizerských horách a mohl být v ohrožení života. Muž byl v době vypátrání při vědomí, řekla dnes ČTK mluvčí policie Dagmar Sochorová.

hasiči pátrání 20191020 150429
Foto: HZS LK

Pohřešovaného se podařilo vypátrat policejní hlídce krátce před 16:00 v nepřístupném terénu poblíž Viniční cesty u kopce Poledník.

"Ke zjištění jeho zdravotního stavu policisté na místo přivolali posádku Zdravotnické záchranné služby, která si ho po vyproštění z nepřístupného terénu převezme do své péče," dodala Sochorová.

Hledaný muž se ztratil v sobotu při výletu na kole v okolí viničné stezky v Oldřichově v Hájích. Před 21:00 se senior domluvil telefonicky se známým, aby ho vyzvedl u restaurace U Kozy, kam ale nepřišel. Když ho jeho známý telefonicky poté znovu kontaktoval, nevěděl, kde je. Hledaný senior od té doby o sobě nepodal žádnou zprávu.

čtk

Společně s PČR a dalšími složkami IZS se postupně do pátrání zapojilo i jedenáct jednotek hasičů a jeden kynologický tým HZS LK. Osoba byla v dnešních odpoledních hodinách nalezena v lese poblíž Viničné cesty a následně předána do péče ZZS.

Jednotky zapojené do pátrací akce: HZS LK – st. Raspenava, st. Liberec, JSDHO Oldřichov v Hájích, JSDHO Frýdlant, JSDHO Hejnice, JSDHO Liberec – Krásná Studánka, JSDHO Lázně Libverda, JSDHO Nové Město pod Smrkem, JSDHO Mníšek, JSDHO Stráž nad Nisou, JSDHO Raspenava.

hzs