Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie potkala přízrak s televizí na zádech. Nebyl ale ani Ježíšek opozdilec, ani předčasný děda Mráz

112
04. 01. 2022 | 18:42

Policisté z Tanvaldu již nějaký čas měli spadeno na lapku, který se vloupával do rekreačních chat a chalup v okolí města. Celkem pochopitelně se tak muži zákona začali více věnovat ohroženým lokalitám, kde mohl neznámý zloděj znovu udeřit. A právě v neděli v podvečer, při průjezdu okolím Žďáru u Tanvaldu, spatřili policisté v blízkosti lesa ojedinělý novoroční úkaz.

chalupaZimaNew
ilustrační foto

2. ledna křesťanské Vánoce logicky pominuly a k těm pravoslavným bylo ještě daleko. Oním přízrakem s televizí na zádech tak nemohl být ani Ježíšek opozdilec, ani předčasný děda Mráz. Osoba, jakmile spatřila policejní vůz, zkoprněla.

V tu chvíli jí hlavou jistě prolétlo několik myšlenek, třeba jak vyměnit televizor za mimikry, nebo jak rychle zmizet v hustém lesním podrostu. Marně. Zázrak se nekonal, spásná myšlenka nedorazila. Na dotaz mužů zákona, kde v lese vzal a kde k televizoru přišel, nebyl 42 letý recidivista schopen smysluplně odpovědět. Netrvalo dlouho a s nákladem okusil pohodlí policejního vozu. Zřejmě přívětivost, s jakou se již dlouho nesetkal a možná i dozvuky smířlivé vánoční atmosféry mohly za to, že navedl policisty až k místu, kde se televizoru zmocnil.

Následovala projížďka i po dalších místech, která v předchozím období navštívil, a do kterých se bez vědomí jejich majitelů vloupal. V průběhu večera tak policisty navedl k dalším pěti rekreačním objektům.  

Policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 42 letého muže z Jablonecka jako obviněného z přečinů porušování domovní svobody, poškození cizí věci a krádeže, za které mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. Zároveň také podal podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Do rozhodnutí soudu tak recidivista vyčká v cele vazební věznice. Vloupáními způsobil škodu za 50tisíc korun.

PČR/ Vojtěch Robovský