Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie prověřuje pokus o týrání koní v Dubnici. Neznámý pachatel hodil na pastvinu do výběhu mrkev s několika připínáčky

112
03. 06. 2020 | 17:25

Včera odpoledne policisté z Obvodního oddělení ve Stráži pod Ralskem přijali oznámení o tom, že dosud neznámý pachatel v obci Dubnice na oplocený pozemek, kde se pásli čtyři koně, vhodil mrkev se zapíchnutými šesti připínáčky.

kůň 2 horse-2424800 1280
Ilustrační foto

Dosud provedeným šetřením bylo zjištěno, že kdyby některý z pasoucích se koní tuto mrkev strávil, mohlo by dojít k jeho bolestnému týrání. Naštěstí se dosud požití takto upravené mrkve u žádného ze zvířat neprokázalo a žádná taková další nebyla na uvedeném pozemku nalezena.

K uvedenému skutku došlo ve dnech od 31. května do 2. června.  Policisté, kteří nyní šetří veškeré okolnosti celé události, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat ve stádiu pokusu. Pachateli za spáchání tohoto trestného činu v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

PČR/Dagmar Sochorová