Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie šetří smrt chlapce z letního tábora, asi se na koupališti v Českém Dubu topil

112
08. 07. 2020 | 13:19

Liberečtí kriminalisté vyšetří pro přečin usmrcení z nedbalosti smrt chlapce. Zemřel v úterý v pražské nemocnici, kam byl převezen o den dříve z koupaliště v Českém Dubu na Liberecku, kde se zřejmě topil. Hoch byl na koupališti jako účastník letního tábora spolu s dalšími dětmi a táborovým dozorem. Na webu policie o tom informovala liberecká policejní mluvčí Ivana Baláková.

kouoáníDeti3
ilustrační foto

Bezvládného těla, které plavalo na vodní hladině, si v pondělí 6. července po 16:30 všimla jedna dívka. "Společně se svými kamarádkami tohoto chlapce v bezvědomí vytáhla na břeh. Vše naznačuje tomu, že se před tím za dosud nevyjasněných okolností v koupališti topil," uvedla Baláková.

Chlapci byla na místě poskytnutá první pomoc a ve vážném stavu byl letecky transportován záchrannou službou do fakultní nemocnice v pražském Motole. V ní hoch v úterý zemřel. "Vzhledem k tomu, že na řádném objasnění případu stále pracujeme i s ohledem na věk chlapce nebudeme k této události poskytovat žádné bližší informace," dodala mluvčí policie.

čtk