Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie zadržela muže podezřelé z krádeží rádií z octavií. Řádili v 27 autech, jedno bylo omyl

04. 10. 2019 | 15:00

Českolipští policisté zadrželi čtyři muže z Děčínska, kteří se podle kriminalistů specializovali na krádeže originálních autorádií z vozů Škoda Octavia. Na Českolipsku se vloupali do 27 aut, z toho 26 byly octavie. Na webu policie o tom informovala mluvčí Ivana Baláková.

"Jednou se ale za tmy spletli a omylem se pokusili vloupat do Škody Rapid. Když to zjistili, ani do auta nevnikli. Majiteli však stejně způsobili desetitisícovou škodu na karosérii a okně," uvedla Baláková.

Policie obvinila z krádeží autorádií čtyři muže ve věku 31, 34, 36 a 41 let. "Tři z nich už mají za sebou nějakou tu kriminální minulost," uvedla mluvčí policie. Zadržet je pomohla žena, která si všimla že u škodovky zaparkované na českolipském sídlišti Lada postává podezřelý mladý muž. Okamžitě zavolala policistům, kteří ho našli nedaleko od tohoto místa. "O tom, že máme před sebou toho 'správného' muže, svědčilo i to, že se po půlnoci procházel po sídlišti s pracovními rukavicemi na rukách a z kapsy mu vyčuhoval šroubovák. Po krátkém mlčení se nám k vloupání do aut přiznal," dodala Baláková. Krátce poté kriminalisté zadrželi i tři další muže, kteří byli podle policie jeho komplici.

čtk