Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie zadržela vězně, který uprchl z nestřeženého pracoviště v České Lípě, při útěku kradl auta

112
18. 04. 2024 | 10:09

Policie ve středu na Plzeňsku zadržela šestačtyřicetiletého vězně, který před týdnem uprchl z nestřeženého pracoviště v České Lípě. Na webu policie o tom dnes informovala její českolipská mluvčí Ivana Baláková. Už dříve policie uvedla, že vězeň při útěku kradl auta.

policie pouta
Ilustrační foto

"Je podezřelý z toho, že na svém útěku páchal majetkovou trestnou činnost na území Středočeského a Plzeňského kraje," uvedla Baláková. Uprchlého vězně zadrželi policisté z územního odboru Plzeň-venkov ve středu po 20:00. "K jeho dopadení přispěly informace, které jsme získali od veřejnosti," dodala Baláková.

Muž uprchl z nestřeženého pracoviště v České Lípě minulý týden v úterý ve vozidle Volkswagen Bora, které ukradl jednomu ze zaměstnanců firmy, v níž při výkonu trestu pracoval. Od soboty se pohyboval na Kutnohorsku, Mělnicku, Berounsku a Rokycansku, kde ukradl nebo se pokoušel ukrást další osobní auta. Podle zjištění policie ve směru na Plzeň odjel v úterý v odcizené Škodě Fabii.

čtk