Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policii by se hodily videozáznamy od řidičů, na nichž je zachyceno jakékoliv dění týkající se nehody u Mníšku

112
30. 10. 2019 | 16:33

AKTUALIZOVÁNO: Policie hledá svědky páteční dopravní nehody u Mníšku na Liberecku, po které zemřela matka a dvě děti předškolního věku. O pomoc žádá i řidiče, kteří tímto místem projížděli a mají k dispozici záznamy z palubních kamer svých vozidel. ČTK o tom informovala policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

palubní kameraAlza
ilustrační foto z www.alza.cz

"Přijmeme jakékoli videozáznamy, na kterých jsou zachyceny důležité okamžiky vztahující se k této dopravní nehodě," uvedla.

Osobní auto se mezi Libercem a Frýdlantem srazilo s popelářským vozem v pátek odpoledne. Na místě zemřela matka a jedno z dětí. Druhé zemřelo při leteckém transportu do nemocnice. Řidič popelářského vozu utrpěl zranění. "Žádáme, aby se nám přihlásili svědci dopravní nehody, kteří byli na jejím místě jako první a poskytovali společně s polským občanem první pomoc posádce havarovaného osobního vozidla," dodala Sochorová.

Podle zjištění policie jel před osobním vozem ve směru na Liberec pravděpodobně nákladní vůz, který byl asi naložený kontejnerem, místy zrezivělým. I řidiče toho vozu policie žádá o pomoc. "Je pravděpodobné, že tento dosud neznámý řidič s neustanoveným nákladním vozem se během jízdy bezprostředně před tragickou událostí míjel s protijedoucím nákladním vozidlem, které se následně střetlo s osobním vozidlem," uvedla mluvčí policie.

Policisté žádají řidiče i svědky, aby je kontaktovali telefonicky na bezplatné lince 158 nebo osobně na kterékoliv policejní služebně. Policie nehodu vyšetřuje pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

čtk