Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policisté v doprovodu služebního psa kontrolovali rekreační chaty na Novoborsku

112
19. 01. 2020 | 14:25

Ve čtvrtek kontrolovali policisté z Obvodního odděleních oddělení v Novém Boru a Cvikově rekreační objekty v oblasti Nového Boru za lesním hřbitovem, Maxově, Radvanci a Sloupu. Během celé akce, na které je také doprovázel policejní psovod se služebním psem, zkontrolovali více jak padesát rekreačních chat a chalup

policie chaty
Foto: PČR

Pozitivním zjištěním zcela jistě bylo to, že žádný z kontrolovaných objektů nebyl nijak narušen. U některých obydlí se také hlídky setkaly i s jejich přítomnými majiteli, se kterými pak hovořily o důležitosti vhodného zabezpečení takových rekreačních objektu a informovaly je o probíhajícím projektu „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě i svým sousedům.“  Policisté navíc majitelům zkontrolovaných objektů nechávali zpravidla u vchodových dveří kontrolní lístek s informacemi o provedené kontrole.Foto: PČRPolicejní hlídky se snaží i v rámci běžného výkonu služby během zimního období kontrolovat v rekreačních oblastech především chaty, které jejich majitelé tzv. zazimovali. Vzhledem k této skutečnosti budou policisté v tomto čase v kontrolách rekreačních objektů pokračovat i v následujícím období. A samozřejmě, že se zaměří právě na oblasti, kde se takto zazimované chaty a chalupy nacházejí.

PČR/Dagmar Sochorová