Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policisté v Libereckém kraji se zaměřují na kontrolu dodržování bezpečnosti v silničním provozu

112
01. 07. 2019 | 9:52

Na území celé republiky se koná dopravně bezpečnostní akce, do které se samozřejmě zapojili i policisté v Libereckém kraji. Tato akce byla vyhlášena na základě vývoje dopravní nehodovosti v období letních prázdnin v minulých letech a ve snaze ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu, čímž snížit vývoj dopravní nehodovosti na silnicích. Cílem této akce je také minimalizovat celkový počet řidičů nedodržujících obecně platná ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.

policie kontrola
Foto: PČR

Tato akce, která probíhá od pátku v souvislosti se začátkem letních prázdnin, bude pokračovat v následujících dnech, až do konce tohoto týdne a jsou do ní zapojeni policisté z dopravní i pořádkové policie. Ti všichni budou kontrolovat účastníky na silnicích vyšších i nižších tříd v celém Libereckém kraji.

Zaměří se především na dodržování stanovené rychlosti, způsobu jízdy a dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, držení v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové či záznamové zařízení za jízdy, technický stav vozidel, kontrolu dokladů předepsaných pro řízení a provoz motorových vozidel a dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Policejní hlídky se také zaměří na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

Takto zaměřené dopravně bezpečnostní akce budou v průběhu letních prázdnin průběžně probíhat nejen na území celého Libereckého kraje, ale samozřejmě také v celé České republice. Policisté během nich vynaloží maximální úsilí na to, aby zajistili bezpečnost a plynulost silničního provozu.

PČR/Dagmar Sochorová