Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po velkém žlutém raftu, který byl ukraden

112
03. 07. 2019 | 13:26

Minulý týden v pátek 28. června odpoledne v čase od 15:10 do 15:40 hodin dosud neznámý pachatel odcizil velký nafukovací gumový raft značky ROBFIN v Turnově u silnice č. I/35 vedoucí z Turnova na Prahu.

raft3
Odcizený raft, foto: PČR
Sedmimístný raft byl žlutočerné barvy, na válcích byly šedivé potrhané záplaty, jedno poutko bylo utržené a raft byl také nafouknutý s nápisem KOZA 01 (stejný raft je na fotografii, liší se pouze v číselném označení za nápisem KOZA). 
 
V době odcizení se raft nacházel i se střešním nosičem v Turnově mimo vozovku u silnice č. I/35 ve směru z Turnova na Prahu (viz. foto). 
 
Krátce po patnácté hodině se řidičce raft uvolnil i se střešním nosičem při jízdě. Ta ho odstranila ze silnice a po telefonické domluvě s manželem z místa události odjela. Pro raft přijel její manžel po půl hodině, tedy v 15:40 hodin. To ovšem raft už na místě nebyl. Dosud neznámý pachatel využil příležitosti a odložený raft mimo komunikaci odcizil.
Místo odcizení raftu, foto: PČR
Celý případ nyní šetří policisté z Obvodního oddělení v Turnově a v tomto okamžiku žádají o pomoc i širokou veřejnost. 
 
Žádáme tedy občany, především řidiče a jejich spolujezdce, kteří uvedeným místem v dané době projížděli, a mají jakékoliv poznatky ke způsobu odcizení raftu i případnému pachateli, ať je sdělí policistům na kterékoliv služebně nebo na lince 158. Občané mohou také kontaktovat přímo turnovské policisty na telefonním čísle 974 477 400.
 
Policisté také samozřejmě přivítají od řidičů projíždějících vozidel i případné kamerové záznamy související s uvedenou událostí.
 
PČR/Dagmar Sochorová